Voor mij zijn artikelen en boeken een waardevolle bron voor inspiratie. Ik vind het heerlijk om te lezen en maak in mijn werk veel gebruik van literatuur. Hieronder boeken die ik heb gelezen en die ik waardevol vind om aan te raden.

Twitteren op je werk. En andere mogelijkheden van sociale media voor interne communicatie.

Auteur: Huib Koeleman, 2009

Dit boek richt zich op het gebruik van sociale media bij interne communicatie in organisaties. De titel vind ik in die zin een breder perspectief schetsen dan waar het inhoudelijk over gaat. Ik vind het boek vooral een aanrader voor mensen die nog relatief onbekend zijn met sociale media. Deel 1 beschrijft goed wat sociale media zijn en welke invloed dit heeft op manieren van werken in organisaties. Deel 2 legt de verbinding met interne communicatie. Vier functies van interne communicatie komen aan bod: (1) faciliteren van het werkproces, (2) kennismanagement, (3) beleidsinformatie verspreiden en (4) motiveren van medewerkers. Huib geeft daarbij ook aan dat door de komst van sociale media de afdeling communicatie een meer faciliterende rol krijgt dan een dirigerende of regisserende rol. Dit komt doordat veel communicatie ook door medewerkers zelf geïnitieerd kan en zal worden. De rol van de afdeling verschuift hiermee van gatekeeper naar gatewatcher. In deel 3 komen verschillende typen sociale media aan bod, waaronder wiki’s, sociale netwerken als Twitter, blogs en RSS.

Handboek Communities. De kracht van sociale netwerken.

Auteur: Erwin Blom, 2009

Bloggen, twitteren, hyven – termen die toen nog niet eens bestonden – zijn inmiddels werkwoorden geworden. Maar wat is het, wat moet je ermee? Moet je er wel iets mee? ‘Handboek communities’ van Erwin Blom geeft vuistregels voor het inzetten van sociale netwerken en laat aan de hand van voorbeelden zien hoe sommige Nederlandse sites groot geworden zijn. De vele voorbeelden maken het boek rijk. Ze bieden veel informatie en concrete handreikingen. Van het boek in zijn geheel ben ik niet heel erg onder de indruk. Het biedt een algemeen kader en ik mis de diepgang op veel punten. Het boek is interessant voor lezers die nog niet veel ervaring hebben met sociale media en communities. De gratis pdf versie van het boek vind je hier.

Schermafbeelding 2009-11-01 om 22.32.28

Digital Habitats. Stewarding technology for communities.

Auteurs: Etienne Wenger, Nancy White, John Smith (2009)

Een waardevol boek als je geïnteresseerd bent in het faciliteren van online leren, gezien vanuit  een community of practice idee. Met daarbij een zeer sterke nadruk op de technische kant van online leren. De naam ‘tech steward’ benadrukt dit al. Boeiend zijn de drie polariteiten die ze beschrijven als het gaat om het gebruik van technologie in een community: (1) rythms: togetherness and separation, (2) interactions: participation and reification, (3) identities: individual and group. Deze polariteiten bepalen welke technologie voor jouw community geschikt is. Verder een heel praktisch boek dat makkelijk leest.

Afbeelding 3

Don’t just do something, stand there! Ten principles for leading meetings that matter.

Auteurs: Marvin Weisbord en Sandra Janoff

Ik lees het op aanraden van Tonnie van der Zouwen. In een gesprek over het faciliteren van ‘large group interventions’ kwam ze op dit boek.

Afbeelding 2

In good company. How social capital makes organizations work.

Auteurs: Don Cohen en Laurence Prusak

Dit boek heeft Tjip de Jong me aangeraden. Ik was in de opstart naar een nieuw artikel over de ontwikkelingen op het gebied van kennisproductiviteit in de laatste 5 jaar. Social capital speelt daarin een belangrijke rol, zeker bekeken vanuit het oogpunt van netwerken, communities, verbinding tussen mensen met een gedeelde passie.